Skip to main content

Een Alternatief Kanaal

Voor Gezonde En Lang Houdbare Voeding

Er ontstaat steeds meer noodzaak en bewustzijn (en hiermee “ruimte”) in onze maatschappij om naast het traditionele supermarktkanaal een alternatief parallel kanaal van verkoop te ontwikkelen met betrekking tot het beschikbaar maken van gezonde voeding.

Consumenten worden zich steeds bewuster van de relatie tussen voeding en gezondheid en waar de werkelijke waarde van gezonde voeding wordt toegevoegd (bij akkerbouwers die bewust bezig zijn met goede, gezonde en voedzame voeding produceren).

Your Food Friends wil, zonder focus op winstmaximalisatie, een rol spelen in het beschikbaar maken van die producten. Voor Akkerbouwers, Tuinders en boeren kunnen onze proucten een aanvulling zijn op producten die zij zelf via eigen verkoopkanalen in het jaar  “vers” beschikbaar hebben via eigen verkoop (boerderijwinkels) alsook via boerenmarkten, (voedsel) coöperaties of online platforms die lokale gangbare en biologische producten aanbieden. Op die manier kunnen consumenten steeds meer een alternatief vinden via kortere ketens en het zijn vooral meer bewuste consumenten die deze vorm van aankopen van voeding kiezen.

Daarnaast kunnen initiatieven zoals voedselbossen en stadslandbouw bijdragen aan het vergroten van de toegang tot gezonde voeding via een andere “waardeketen”. Het creëren van deze alternatieve kanalen draagt bij aan een “gezondere” samenleving en een eerlijkere waardeverdeling in de keten.