Skip to main content

Ons Verhaal….

Een alternatief kanaal voor gezonde voeding

Er ontstaat steeds meer noodzaak en bewustzijn (en hiermee “ruimte”) in onze maatschappij om naast het traditionele supermarktkanaal een alternatief “parallel” kanaal van verkoop te ontwikkelen.

Consumenten worden zich steeds bewuster van de relatie tussen gezondheid en voeding alsook waar de werkelijke waarde van gezonde voeding wordt toegevoegd (bij akkerbouwers die bewust bezig zijn met goede, gezonde en voedzame voeding produceren). Your Food Friends wil, zonder focus op winstmaximalisatie, een rol spelen in het beschikbaar maken van die producten.

Voor Akkerbouwers, Tuinders en boeren kunnen onze producten een aanvulling zijn op producten die zij zelf via eigen verkoopkanalen  in het jaar beschikbaar hebben via eigen verkoop; boerderijwinkels, boerenmarkten, (voedsel) coöperaties of online platforms die lokale gangbare en biologische producten aanbieden. Op die manier kunnen consumenten steeds meer een alternatief vinden via kortere ketens. Het zijn vooral meer bewuste consumenten die deze vorm van aankopen van voeding kiezen. Daarnaast kunnen initiatieven als voedselbossen en stadslandbouw bijdragen aan het vergroten van de toegang tot gezonde voeding.